Hoppa till innehåll

Om Dosett

Dosett® medicinbehållare är en svensk uppfinning skapad för nästan 50 år sedan av Kjell Moe, då informationschef på ett av Sveriges ledande läkemedelsföretag. Idag är Dosett® marknadsledande inom läkemedelsförvaring med ett världsomspännande rykte som en säker och pålitlig produkt.

Berättelsen om Dosett® börjar när Kjell och hans familj deltar i seglingsracet Gotland Runt och måste lämna sin sjuka svärmor hemma. För att göra det enkelt för sin svärmor, som tar en rad olika mediciner, organiserar han hennes mediciner i doser som ska tas på morgonen, eftermiddagen och kvällen, och placerar dem i tändsticksaskarnas inre askar, som han sedan lägger i en platt chokladask i rätt ordning. Allt för att göra det enkelt för hans svärmor att hålla ordning på sina mediciner. Tyvärr tappade hans svärmor lådan på golvet den andra dagen och alla tabletter spreds över golvet. När Kjell kom tillbaka mådde hans svärmor inte alls bra och han lovade sig själv att han inte skulle hjälpa till att sälja fler läkemedel förrän han hittat ett sätt att organisera dem på. Efter några mycket sena nätter i sin källarverkstad föddes Dosett®.

Berättelsen visar att eftersom mediciner måste tas enligt ordination för att vara effektiva, är det därför viktigt att ta rätt dos av rätt medicin vid rätt tidpunkt. Vi har generellt inga problem att komma ihåg att ta en smärtstillande tablett när vi har huvudvärk eller en sömntablett när vi inte kan sova. Många läkemedel tas dock i förebyggande syfte, vilket innebär att det inte finns några akuta symtom att påminna oss om.

Dosett® gör livet lite lättare: En veckas dosering av mediciner och/eller vitaminer med Dosett® gör det lättare för dig att hålla koll på din medicin.